Wageningen

In Wageningen neemt het groen een steeds belangrijkere plek in. Samen met groene organisaties en betrokken Wageningers werkt de gemeente aan een vitale groene stad. Een leefbare stad waarin inwoners kunnen genieten van het prachtige landschap en groen, zich prettig en vrij voelen om initiatieven te nemen en samen te werken aan een nog groenere, duurzamere en klimaatbestendiger stad.

Veluwe
Binnenveld

Landschappen

Zo gevarieerd als rond Wageningen is het landschap bijna nergens. Waar anders kun je zo dicht bij elkaar schaatsen tussen de rietpluimen van de nevengeul, hardlopen op de trappetjes in het bos op de Wageningse Berg, of fietsen langs weidevogels in de nieuwe Binnenveldse hooilanden? Wageningen University and Research koos 100 jaar geleden niet voor niets voor ons mooie stadje: verschillende landschappen en bodemsoorten op loopafstand van elkaar. De zandgronden van de Veluwe raken hier de klei van de uiterwaarden langs de Nederrijn en het veen in de Gelderse Vallei. Alle ruimte dus, om te verwonderen en te onderzoeken. Wageningen noemt zich niet voor niets trots 'City of Life Sciences'.

Entente Florale

De Nationale Groencompetitie oftewel de Entente Florale is een wedstrijd tussen Nederlandse steden en dorpen. De winnende stad en het winnende dorp kan meedoen aan de Entente Florale Europe. Doel van de wedstrijd is brede aandacht voor groen en het feit dat een vitale groene stad goed is voor economie, sociale en maatschappelijke zaken. De wedstrijd wordt gedragen door diverse organisaties waaronder de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
Lees meer over de Entente Florale.

Kaart juryroute Entente

Voor de Entente Florale 2018 is een fietsroute samengesteld met bezienswaardige afstappunten voor de jury. Samen met vele andere prachtige groene plekken in Wageningen, van opengestelde landgoederen en arboreta tot kleine groene parels, zijn deze punten jaarrond de moeite waard om te bezoeken.
Lees er meer over en download de routekaart